Article_Top_970x250

Rimac slučajno 'provalila' istragu i natjerala policajce na akciju: U svom Audiju pronašla je 'bubu'...

okidač za privođenje

Rimac slučajno 'provalila' istragu i natjerala policajce na akciju: U svom Audiju pronašla je 'bubu'...

svibnja 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Josip Regović/Pixsell

Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je pokrenuo val uhićenja tijekom petka.

Ako je suditi po vremenu u kojem su se događale inkriminirane radnje za koje USKOK sumnjiči Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, a radi se o periodu od početka 2019. godine do 29. svibnja ove godine, istražitelji su je držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana, piše Slobodna Dalmacija.

Tko zna koliko dugo bi tajne mjere praćenja trajale i što bi istražitelji još saznali da se nije dogodila jedna bizarna situacija koja je, očito, ubrzala cijelu operaciju i inicirala uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba.

Naime, kako doznaje Slobodna Dalmacija iz pouzdanih izvora, Rimac je dva dana prije uhićenja, u srijedu, navodno u svom osobnom automobilu pronašla prislušni uređaj tzv. "bubu".

Prema imovinskoj kartici, Rimac posjeduje automobil marke AUDI A4 2.0 TDI star pet godina i vrijedan 200 tisuća kuna koji je kupila na kredit. "Bubu" je, kako piše spomenuti list, pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad je to vidjela. Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

S obzirom na to da se otkrilo da se visoka državna dužnosnica prisluškuje, krenula je istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su "bubu" postavile njihove kolege. Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je pokrenuo val uhićenja tijekom petka.

Dnevnik.ba