Article_Top_970x250

Rusija pokrenula proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa

koronavirus u svijetu

Rusija pokrenula proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa

kol 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Nakon što je objavila da je razvila cjepivo protiv Covid-19, koje je također najavljeno kao prvo cjepivo na svijetu protiv koronavirusa, Rusija je sada započela s proizvodnjom ovog cjepiva, navodi se u izvještaju koji se poziva na ministarstvo zdravlja.

- Pokrenuta je proizvodnja cjepiva protiv nove koronavirusne infekcije koju je razvio znanstveno istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleya - navodi se u izvještaju, a prenosi Sputnik News.

Prvo rusko cjepivo protiv koronavirusa razvili su zajednički istraživački institut Gamaleya i rusko ministarstvo obrane.

Rusija je priopćila da će cijepljenje početi krajem ovog mjeseca, prenosi Reuters. Neki znastvenici strahuju od toga da bi Moskva mogla staviti nacionalni ugled prije sigurnosti.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio ovo postignuće, kazavši da će se cjepivo zvati "Sputnjik V" po sovjetskom satelitu, rekavši da je cjepivo prošlo potrebna testiranja. On je dodao da je jedna od njegove dvije kćerke dobila dozu vakcine i da se osjeća dobro, navodi Associated Press.

Dnevnik.ba