Article_Top_970x250

Rusija prijavila najveći dnevni broj umrlih zbog korone, ali i najveći broj oporavljenih

virus uzima danak

Rusija prijavila najveći dnevni broj umrlih zbog korone, ali i najveći broj oporavljenih

svibnja 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: REUTERS

U isto vrijeme kad je sprijavila najviše smrti u jednom danu (174) Rusija je također prijavila i najveći broj oporavaka. Rusija ima treći najveći broj oboljelih od korona virusa iza SAD-a i Brazila.

Rusija je u utorak prijavila 174 smrti od korona virusa u posljednja 24 sata, što je najveći broj umrlih od virusa u jednom danu.

Rusija je prijavila više od 360 tisuća slučajeva virusa na svome teritoriju, s oko 3.800 smrtnih slučajeva direktno povezanih sa zarazom, što je stopa smrtnosti nešto iznad jedan posto, objavila je savezna služba za praćenje zaraze.

Ruski službenici primijetili su stopu opadanja broja zaraženih u posljednjim tjednima, s regijama u zemlji koje se pripremaju ukinuti mjere karantene koje su devastirale ekonomiju.

U isto vrijeme kad je savezna služba za praćenje prijavila najviše smrti u jednom danu, također je prijavila i najveći broj oporavaka.

- Rusija je prijavila 12.331 novih oporavaka od koronavirusa, što je zasad najveći dnevni broj - rekla je ruska državna novinska agencija TASS, citirajući službu za nadzor.

Rusija ima treći najveći broj oboljelih od korona virusa iza SAD-a i Brazila, prema podacima sveučilišta 'Johns Hopkins', prenosi Hina.

Dnevnik.ba