Article_Top_970x250

Sattler: Novac MMF-a čeka politički dogovor

Šef Delegacije EU u BiH

Sattler: Novac MMF-a čeka politički dogovor

svibnja 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler izjavio je da se novac Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nalazi na računu banke u Bosni i Hercegovini, čeka da bude raspodijeljen za pomoć i podršku stanovništvu i poslovnim subjektima.

- Međutim, to se ne može dogoditi dok se političari ne dogovore, tog dogovora očigledno nema još. Koliko razumijem, a razgovarao sam sa iskusnim i stručnim odvjetnicima i pravnicima, sve što je potrebno jeste nova odluka Vijeća ministara. To se može brzo uraditi - naglasio je danas novinarima u Sarajevu, prenosi Fena.

U zajedničkoj izjavi EU i Veleposlanstva SAD-a ranije ovog mjeseca navedeno je da je Vijeće ministara BiH 23. travnja svojom odlukom odobrilo izdavanje promisorne note kojom se omogućio prijenos u iznosu od 330 milijuna eura Bosni i Hercegovini iz MMF-ovog Instrumenta za brzo financiranje. Međutim, ta odluka zahtijeva donošenje druge posebne odluke o raspodjeli sredstava u skladu sa Pismom namjere koje je BiH uputila MMF-u. Vijeće ministara BiH još nije donijelo tu drugu odluku i sredstva stoje neiskorištena na računu u Središnjoj banci.

Dnevnik.ba