Article_Top_970x250

SDA pozvala na provedbu dogovora iz Istočnog Sarajeva, odluku Hrvatske nazvala "necivilizacijskom"

sarajevo

SDA pozvala na provedbu dogovora iz Istočnog Sarajeva, odluku Hrvatske nazvala "necivilizacijskom"

srp 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kolegij Stranke demokratska akcije (SDA) pozvao je danas na žurnu provedbu dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja proračuna i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovoditelja državnih agencija u kojima je provedena konkursna procedura.

Na taj način, stav je stranke, deblokirali bi se procesi i osigurao funkcionalan rad državnih institucija i agencija, a redoslijed imenovanja morao bi pratiti redoslijed isticanja mandata, prenosi Fena.

Kolegij stranke osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

- Najbolji odgovor na ove nevjerojatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma - stav je SDA.

SDA je podržala dogovor koji su Denis Zvizdić, Fahrudin Radončić (SBB) i Dragan Čović (HDZ) postigli s predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, gospodarstv, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja gospodarstva i poboljšanja poslovnog ambijenta.

Dnevnik.ba