Article_Top_970x250

Šest osoba poginulo u šumskim požarima

ukrajina

Šest osoba poginulo u šumskim požarima

srp 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Šest je osoba poginulo, a devet hospitalizirano u požaru koji hara šumom u istočnom dijelu Ukrajine, objavile su u utorak ukrajinske vlasti.

ŠEST je osoba poginulo, a devet hospitalizirano u požaru koji hara šumom u istočnom dijelu Ukrajine, objavile su u utorak ukrajinske vlasti.

"Prema prvim informacijama šest je osoba poginulo", izjavio je ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov.

Požar je izbio u ponedjeljak  u regiji Lougansk čiji je jedan dio u rukama proruskih separatista i vrlo se brzo proširio na prostor od oko 100 hektara, kazao je regionalni guverner Sergui Gaïdaï za radio postaju NV.

"To bi mogao biti podmetnuti požar", ocijenio je Gaïdaï.

Najprije lokaliziran, požar se jako proširio u utorak ujutro zbog jakih udara vjetra i visokih temperatura od 38°C te je stigao do sela Smolianynové. Više od 120 kuća izgorjelo je u požaru na tom području smještenom na oko dvadeset kilometara od bojišnice, tvrde ukrajinske vlasti.

Prema riječima Gaïdaïa, vlasti su počele evakuirati lokalno stanovništvo, no dijelovi starijeg stanovništva odbijaju otići.

Više od tisuću vatrogasaca, pripadnika nacionalne garde i snaga reda poslano je na mjesto požara, rekao je Avakov dodajući da su na isto područje poslana dva kanadera.

Na proljeće su veliki požari opustošili više od 66.000 hektara u zoni oko Černobila (sjeverni dio Ukrajine), gdje se 1986. dogodila najveća nuklearna katastrofa u povijesti, prenosi Hina.

Dnevnik.ba