Article_Top_970x250

Sindikat MUP-a u HBŽ-u nezadovoljan petpostotnim povećanjem osnovice plaće

priprijetili štrajkom

Sindikat MUP-a u HBŽ-u nezadovoljan petpostotnim povećanjem osnovice plaće

stu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Sindikat djelatnika MUP-a u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) nije zadovoljan odlukom Vlade HBŽ-a da bruto osnovica za izračun plaća bude povećana za pet posto.

Iz Sindikata navode kako Vlada HBŽ-a ne primjenjuje postojeće propise vezane za obračun plaća proračunskih korisnika te tvrdi da bi povećanje bilo veće od ponuđenih pet posto kada bi se primjenjivali važeći zakonski propisi.

"Nevjerojatno zvuči činjenica da nositelji izvršne vlasti u HBŽ-u svjesno i bez imalo ustručavanja idu ka tome da financijski oštete proračun HBŽ-a ne primjenjujući postojeća zakonska i podzakonska rješenja koja reguliraju prava uposlenih, napominjemo, ne samo MUP-a K10, već i svih ostalih proračunskih korisnika, a što će neminovno dovesti do sudskih sporova pred nadležnim sudovima", priopćeno je iz Sindikata djelatnika MUP-a u HBŽ-u.

U priopćenju se podsjeća da su u svibnju ove godine policajci održali štrajk upozorenja, a da u međuvremenu nije došlo do pomaka u poboljšanju uvjeta rada zaposlenih u županijskom MUP-u.

"Naš slijedeći korak je dostavljanje zahtjeva mirovnom vijeću kako bi posljednji put pokušali na razuman način doći do rješenja na obostrano zadovoljstvo. U protivnom, zajedno sa svojim članstvom krenut ćemo u štrajk koji će trajati sve do ispunjenja svih naših zahtjeva", poručili su iz Sindikata djelatnika MUP-a u HBŽ-u.

Dnevnik.ba