Article_Top_970x250

SIP BiH: Ništa od izbora ako se za sedam dana ne osigura novac iz proračuna

ponovno odgađanje?

SIP BiH: Ništa od izbora ako se za sedam dana ne osigura novac iz proračuna

srp 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Središnje izborno povjerenstvo BiH održalo je danas sjednicu na kojoj je ukazano da neće biti lokalnih izbora 15. studenog ako u idućih sedam dana ne bude osiguran novac iz proračuna BiH.

Predsjednik SIP-a Željko Bakalar predložio je, a ostali članovi prihvatili, da danas o tome dopisom obavijeste Vijeće ministara BiH.

Članica SIP-a Vanja Bjelica-Prutina zatražila je da se Komisija odredi jasno o tome koji je krajnji rok da novac sjedne na račun kako bi se dalje moglo nastaviti s aktivnostima za organizaciju i održavanje lokalnih izbora.

Ona je napomenula da prvi put broj zaposlenih u SIP-u nije dovoljan za predizborne aktivnosti i navela da zaposleni rade i vikendima i ostaju do 22.00 sata na poslu.

Irena Hadžiabdić je ponovila da, ako novac ne bude na njihovom računu do kraja ovog mjeseca, ne mogu ući u proceduru tiskanja glasačkih listića, što znači da oni neće biti spremni do polovine rujna kako bi ih mogli uputiti biračima van BiH.

"Ulazimo u određena kašnjenja. Ovjerili smo stranke, imamo greške jer su ljudi preumorni, ali ispravljamo ih na sjednicama. Ulaziti u posao provjere kandidatskih listi i kandidata je iluzorno bez sredstava", ocijenila je ona.

Zaključak je da, ako ne bude reakcije Vijeća ministara, Središnje izborno povjerenstvo (SIP) treba izaći sa stavom i odlukom kako će postupati dalje, prenosi Srna.

Dnevnik.ba