Article_Top_970x250

SIPA ispitala Semihu Borovac zbog izjave da će smjestiti u Salakovac borce ISIL-a iz BiH

ministrica za ljudska prava i izbjeglice

SIPA ispitala Semihu Borovac zbog izjave da će smjestiti u Salakovac borce ISIL-a iz BiH

ruj 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nedavno su po nalogu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić uzeli izjavu od ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihe Borovac, potvrđeno je za Oslobođenje.

Sarajevski list doznaje kako je izjavu dala u prostorijama Ministarstva, a na koje okolnosti, nitko službeno nije mogao otkrivati.

Iz SIPA su samo kratko potvrdili kako je uzeta izjava od ministrice, da ne mogu govoriti o detaljima i da su o svemu obavijestili Tužiteljstvo BiH, jer je izjava i uzeta po njihovoj naredbi.

Iako to nitko nije mogao potvrditi, pretpostavlja se kako je ministrica Borovac službenicima SIPA odgovarala na pitanja u vezi sa izjavom koju je novinarima dala u srpnju ove godine o tome da Ministarstvo sigurnosti pravi procjene i da je moguće da se obitelji bh. državljana koji su se borili pod zastavom ISIL-a smjeste u prihvatni centar u Salakovcu.

Ova njena izjava naišla je na buru negodovanja u javnosti, a najglasniji su prvenstveno bili dužnosnici iz hrvatskog naroda.

Dnevnik.ba