Article_Top_970x250

SIPA uhitila jednu osobu jer je planirala ubojstvo na području Sarajeva

VELIKA AKCIJA

SIPA uhitila jednu osobu jer je planirala ubojstvo na području Sarajeva

srp 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretrese tri lokacije na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva te su uhitili jednu osobu za koju postoji osnova sumnje da je planirala izvršenje ubojstva na području Sarajeva.

Pretresi su izvršeni po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Tijekom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnovi sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubojstva - navodi se u priopćenju SIPA-e. 

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Dnevnik.ba