Article_Top_970x250

Situacija u Hrvatskoj se stabilizirala, 53 novozaražene osobe

epidemiološka situacija

Situacija u Hrvatskoj se stabilizirala, 53 novozaražene osobe

srp 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Od danas su opet obavezne maske u svim zatvorenim prostorima i javnom prijevozu, nakon što je zadnjih 10-15 dana dramatično povećan broj novozaraženih korona virusom.

Nacionalni stožer RH je zbog velikog porasta broja zaraženih korona virusom vratio svoje redovite presice i to počevši od danas.

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj imamo 53 novozaraženih korona virusom, ukupno je to 3775 pozitivnih, rekao je Vili Beroš, te dodao da u zadnja 24 sata nije bilo preminulih od korone.

- Nemamo novih žarišta, osim nekoliko vjenčanja i proslava koje su nam donijele novooboljele. Imamo novo žarište u domu u Umagu, tamo kolege to rješavaju. Uzeto je 90 briseva i svi su negativni. U još jednoj zdravstvenoj ustanovi u sisačkoj županiji je uzeto puno briseva, ali nema pozitivnih slučajeva, rekao je Krunoslav Capak.

O mjerama je govorio i Davor Božinović.

- Nastavit ćemo ljudima objašnjavati koliko su maske korisne. Naš temeljni pristup je obavještavati javnost, nije poanta u kaznama. Imat ćemo mjere koje će uključivati i sankcije. Nadamo se da neće doći do toga. Veliki centri imaju zaštitare gdje nije problem ne pustiti osobu bez maske, u malim trgovinama ne smije se poslužiti nekoga bez maske. Nema toliko policije ni inspekcija da mogu baš sve kontrolirati... Apeliramo na sve da zovu 112 ili policiju ako treba intervenirati - naveo je Božinović, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba