Article_Top_970x250

SKB Mostar konačno dobiva Kliniku za dječje bolesti

postignut dogovor o izgradnji

SKB Mostar konačno dobiva Kliniku za dječje bolesti

pro 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Napokon je postignut dogovor o izgradnji Klinike za dječje bolesti pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

O ovom projektu, ali i drugim aktualnim pitanjima za BHRT govorio je premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Objavljen je međunarodni natječaj za prikupljanje ponuda za izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti.

“Radostan sam što je postupak otkočen. To je životno bitan projekt, jedan od onih ključnih u postupku razvitka naše županije i šireg podneblja, jer njegovim konačnim provođenjem osiguravamo najbolje moguće uslove za svaki oblik potrebne medicinske skrbi za najranjivije među nama, za one na koje smo najosjetljiviji – našu djecu. Tu nema niti smije biti političke dimenzije”, izjavio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

U postupku provođenja natječaja, osim SKB-a Mostar, sudjeluju i predstavnici Saudijskoga fonda koji je odobrio kredit za zdravstveni sistem HNŽ, a koji je u cijelosti preuzela županijska vlada.

” Izuzetni su napori uloženi u to da nam ova sredstva uopće budu na raspolaganju i ponosan sam na to. Kao prvi čovjek izvršne vlasti u HNŽ, učinićt u sve što je u mojoj moći kako bismo u što kraćem roku vidjeli strojeve na terenu, odnosno kako bi krenuli radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti u Mostaru”, poručio je Herceg za BHRT.

Dnevnik.ba