Article_Top_970x250

Smrt u policijskoj postaji: U 0.20 sati hrkao, dvadeset minuta kasnije bio je mrtav

donja stubica

Smrt u policijskoj postaji: U 0.20 sati hrkao, dvadeset minuta kasnije bio je mrtav

stu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Duško Jaramaz/Pixsell

Prema preliminarnom nalazu, radi se o prirodnoj smrti bez tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt – ističu u policiji.

U prostorijama Policijske postaje Donja Stubica umro je 48-godišnjak priveden zbog nasilja u obitelji i prijetnje. U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj kažu da je u postaju, bez uporabe sredstava prisile, doveden jučer u 8.50 sati na temelju zaprimljene kaznene prijave zbog nasilja u obitelji i prijetnje. Prilikom uhićenja obavljeno je alkotestiranje i izmjereno 1,71 promila alkohola u krvi.

Prema uobičajenom proceduri, tijekom dana provedeno je kriminalističko istraživanje, a u večernjim satima, nakon obavljenog liječničkog pregleda i ponovnog alkotestiranja koje je pokazalo 0,98 promila, smješten je u prostorije za zadržavanje. Šef smjene policijske postaje je noćas oko 0.40 sati prilikom obilaska uhićenika, što je, vele u policiji, uobičajen postupak, uočio da 48-godišnjak ne daje znakove života.

Pozvao je hitnu medicinsku pomoć koja je, unatoč pokušajima reanimacije, konstatirala smrt bez uočenih tragova nasilne smrti. Dvadesetak minuta prije, u 0.20 sati, šef smjene također je obišao uhićenog koji je spavao i čuo ga je kako hrče u ćeliji. Prostorija ima video nadzor, što će pomoći u razrješenju slučaja.

Tijelo 48-godišnjaka je poslano na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, a nalaz o uzroku smrti očekuje se u roku od tri do četiri tjedna.

- Prema preliminarnom nalazu, radi se o prirodnoj smrti bez tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt – ističu u policiji, prenosi Večernji list.

Dnevnik.ba

Tagovi: