Article_Top_970x250

Stravičan zločin: Ostavila ga nakon zlostavljanja pa zapalio i nju i troje djece

crna kronika

Stravičan zločin: Ostavila ga nakon zlostavljanja pa zapalio i nju i troje djece

velj 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Bivši ragbijaš Rowan Baxter zapalio je automobil u kojemu su bili njegovo troje djece i supruga. Kasnije je Baxter presudio i sam sebi. Godinama ju je zlostavljao, kažu prijatelji ubijene žene...

Prije nekoliko dana strašna tragedija potresla je Australiju. Bivši ragbijaš Rowan Baxter zapalio je automobil u kojemu su bili njegovo troje djece i supruga, piše BBC.

Djeca su živa izgorjela u obiteljskom SUV-u, dok je majka Hannah Clarke preminula kasnije u bolnici. Kasnije je Baxter presudio i sam sebi. Lokalnim medijima policija je potvrdila da je od prosinca u više navrata intervenirala zbog nasilja u obitelji.

Motiv ubojstava je navodno višegodišnje zlostavljanje supruge koja je u prosincu odlučila zlostavljaču reći dosta, ali on to nije želio prihvatiti. Kako je u intervjuu za 9news ispričala Manja Whaley, prijateljica ubijene Hannah Clarke, Hanna godinama nije bila svjesna da zlostavljanje nisu samo udarci.

- Suprug ju je stalno optuživao da ga vara, pod kontrolom je držao njene profile na društvenim mrežama, vrijeđao ju je - rekla je prijateljica i otkrila da je Baxter prijetio da će ubiti najstarije dijete, koje je Hannah imala iz ranije veze. Prijetio je i da će ozlijediti njihovu djecu ako se ona odbije seksati s njim. Navodno joj nije dao da u teretanu, u kojoj je bila trenerica, nosi kratke hlačice da ne bi bila privlačna drugim muškarcima.

- Bila je emocionalno, seksualno, financijski zlostavljana. Ali nije bila svjesna da se radi o zlostavljanju. Seksualno je bila zlostavljana svakog dana. Ako je odbila seks, nije kaznio samo nju nego i djecu. Uvijek mi je govorila da je nikad nije udario.  Ali kroz naše razgovore shvatila je na kraju da je to što joj on radi zlostavljanje. Odlučila je ostaviti ga - ispričala je prijateljica.

- Ja sam jaka žena. Neću samo sjediti i plakati nad sobom niti ću ikad više dozvoliti da me netko maltretira. Neću pričati s ljudima koji mi diktiraju što da radim. Ja nisam žrtva, ja ću preživjeti. Kontroliram svoj život i ne postoji ništa što ne mogu napraviti - napisala je Hannah na društvenim mrežama nedugo prije smrti, prenose 24sata.

Dnevnik.ba