Article_Top_970x250

SUGLASAN SA SDA: I Komšić protiv da županije sudjeluju u razgovorima o raspodjeli novca MMF-a

drugi bošnjački član predsjedništva

SUGLASAN SA SDA: I Komšić protiv da županije sudjeluju u razgovorima o raspodjeli novca MMF-a

tra 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Prijedlog da i županije budu uključeni u razgovore o raspodjeli novca u potpunosti je mimo Ustava BiH i zbog toga sam protiv ovakvog prijedloga - kazao je Komšić.

Nemam ništa protiv da Republika Srpska od Međunarodnog monetarnog fonda dobije nekoliko milijuna maraka više od FBiH, jer se taj entitet nalazi u težoj situaciji, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u izjavi za O kanal, prenosi Dnevni avaz.

Posljednjih dana se vode žustre rasprave o najavljenoj pomoći MMF-a našoj zemlji. Ta pomoć, prema najavi MMF-a, trebala bi iznositi 330 miliona maraka. No, Pismo namjere, koje trebaju potpisati predstavnici državnih i entitetskih vlasti, još nije upućeno MMF-u.

Razlog je odbijanje HDZ-a da se razgovara o raspodjeli novca bez sudjelovanja županija u tim razgovorima. Zbog toga su čak državni i federalni ministri financija Vjekoslav Bevanda i Jelka Milićević odbili da stave svoje potpise na Pismo namjere. Bez njihovih potpisa, Pismo ne može biti upućeno u Washington. 

- Prijedlog da i županije budu uključeni u razgovore o raspodjeli novca u potpunosti je mimo Ustava BiH i zbog toga sam protiv ovakvog prijedloga - kazao je Komšić.

Dnevnik.ba