Article_Top_970x250

Tadić i Grubeša obišli radove na objektu za smještaj zaposlenika Tužiteljstva BiH

ministar pravde bih

Tadić i Grubeša obišli radove na objektu za smještaj zaposlenika Tužiteljstva BiH

lis 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i ministar pravde BiH Josip Grubeša obišli su objekt čija je nadogradnja i rekonstrukcija u toku, a čime će se osigurati adekvatni kapaciteti za smještaj zaposlenika Tužiteljstva BiH.

Riječ je o višegodišnjem projektu rekonstrukcije te nadogradnje kata na objektu koji trenutno koristi Specijalna policija FBiH.

Planirana sredstva za tu rekonstrukciju u cijelosti su osigurana iz Budžeta BiH, dok realiziranje aktivnosti koordinira Ministarstvo pravde BiH, a radi se o projektu vrijednom oko 3,8 milijuna KM.

S obzirom na to da je 04.12.2017. godine otvorena nova zgrada Tužiteljstva BiH, izgrađena sredstvima EU, institucija BiH, a uz podršku VSTV-a BiH, rekonstrukcijom i opremanjem ovog objekta, riješit će se nedostatak adekvatnog prostora za smještaj tužitelja, uposlenika, te drugih prostora neophodnih za rad Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH izražava zahvalnost institucijama BiH, kao i međunarodnoj zajednici za potporu boljem i efikasnijem funkcioniranju ove pravosudne institucije, priopćeno je iz te institucije.

Dnevnik.ba