Article_Top_970x250

Tegeltija: Neće biti novih zapošljavanja u SIP-u BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara

Tegeltija: Neće biti novih zapošljavanja u SIP-u BiH

srp 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija poručio je kako neće biti novih zapošljavanja sa stalnim radnim odnosom u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u ovoj godini, s obzirom na probleme koje su rezultat pandemije virusakorona.

- SIP je izabran kako je izabran. Mnogo je propusta u toj proceduri. Kažu da su najmanje tri greške napravljene u proceduri izbora, ali netkot ko može kontrolirati situaciju, bar za sada, daje ovlasti SIP-u da radi to što radi - izjavio je Tegeltija komentarajući odluku SIP-a da objavi konkurs za prijem novih radnika, prenosi Srna.

On je dodao da se SIP BiH u ovom trenutku nalazi u izbornom procesu i da mora zaposliti određen broj radnika, koji će raditi na određeno vrijeme.

- Što se tiče svakog novog zapošljavanja i stalnog odnosa, oni će zavisiti od proračuna SIP-a i zajedničkih institucija i konačna je procjena da neće biti novih zapošljavanja u 2020. godini imajući u vidu situaciju sa svim problemima sa kojima se susreće naše cijelo društvo i koje je rezultat, prije svega, pandemije virusa korona - rekao je Tegeltija.

Dnevnik.ba