Article_Top_970x250

Tegeltija skinuo s dnevnog reda Zastupničkog doma BiH imenovanje Božovića

kandidata za ministra za ljudska prava BiH

Tegeltija skinuo s dnevnog reda Zastupničkog doma BiH imenovanje Božovića

sij 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Imenovanje Mlađena Božovića (DNS), kandidata za ministra za ljudska prava BiH, skinuto je s dnevnog reda današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Točku je povukao predlagač Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH. 

Podsjećamo, predsjedavajući Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Adil Osmanović je na jučerašnjoj sjednici Proširenog kolegija tog doma zatražio da se imenovanje Mlađena Božovića (DNS) za ministra za ljudska prava i izbjeglice skine s dnevnog reda sjednice Zastupničkog doma.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma, pojasnio je da bi se, u slučaju da prijedlog SDA bude prihvaćen, o imenovanju Božovića raspravljalo na sjednici Doma početkom veljače.

Zvizdić je kazao da bi se u međuvremenu obavile dodatne konzultacije u vezi s imenovanjem ovog ministra, što je očigledno uvaženo. 

Da je imenovanje Božovića ostalo na dnevnom redu današnje sjednice, a da većina nije potvrdila njegov izbor, on ne bi više mogao biti kandidat za ministra.

Iz DNS-a su ranije rekli da im nije jasno zbog čega SDA odbija imenovanje Božovića jer je on prošao neophodne provjere, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba