Article_Top_970x250

Tijelo maloljetnice bilo je umotano u tepih i odbačeno niz stube: "Svaki detalj može riješiti istragu"

stravičan zločin u zagrebu

Tijelo maloljetnice bilo je umotano u tepih i odbačeno niz stube: "Svaki detalj može riješiti istragu"

velj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Kako doznajeVečernji, policija je u Zemljakovoj bila još u petak oko ponoći, prije negoli su susjedi pronašli tijelo nesretne djevojke, i to zbog dojave stanara o svađi dvojice muškaraca.

Tijelo joj je bilo omotano u tepih i odbačeno niz stube ispred podruma zgrade u Zemljakovoj ulici u zagrebačkom Sopotu. Policija je na mjesto događaja u subotu stigla oko 7.20, sat vremena nakon što ju je tamošnji stanar pronašao.

Uzrok njezine smrti još se ne zna, a kako uz sebe nije imala dokumente, iz PU zagrebačke su njezin identitet utvrdili, potvrdivši da je riječ o maloljetnici.

Neslužbeno se doznaje da je policija u Šenovoj ulici 16, pola kilometra udaljenoj od Zemljakove, privela 30-godišnjaka s kojim je navodno na spomenutoj adresi živjela nesretna djevojka. Kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku, a njezino je tijelo trenutačno u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje će se obaviti obdukcija, prenosi Večernji.hr.

Odrediti uzrok smrti prioritet je istrage, objasnio je za Večernji list umirovljeni inspektor Branko Lazarević, jer olakšava potragu za tragovima.

Što se, pak, obdukcije tiče, postoje samo dvije mogućnosti zbog kojih još nije otkriven uzrok smrti.

– S obzirom na to da se obično obdukcija ne radi vikendom, moguće je da tijelo još nisu taknuli – kazao je Lazarević. Drugo je objašnjenje, što smatra vjerojatnijim, da je ona u tijeku, ali da vanjskim pregledom i sekcijom nisu mogli ništa utvrditi. Djevojka, kako se nagađa, nije imala otvorene ozljede, a na mjestu događaja nije bilo vidljivih tragova krvi.

– Pretpostavljam da su uzeli uzorke organa, odnosno tkiva. Trenutačno možda samo čekaju rezultate toksikološke pretrage kojom će utvrditi je li imala kakve supstance u tijelu – objasnio je umirovljeni kriminalistički inspektor. S njim se slaže i predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović.

Podsjetimo, pronađeno tijelo maloljetnice zatečeno je u položaju kao da je odbačeno. Ležala je, naime, s glavom prema dolje, s nogama prema gore.

Podrum ispred kojeg su stube gdje je pronađena, tijekom Domovinskog rata služio je za sklonište. Zadnjih mjesec dana, rekao je jedan od stanara, ispred te zgrade u sivom automobilu satima su sjedila dvojica sumnjivih muškaraca, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba