Article_Top_970x250

Tino Sven Sušić: "Imao sam neugodnu situaciju s Torcidom, zaustavili su me na semaforu..."

novi igrač sarajeva

Tino Sven Sušić: "Imao sam neugodnu situaciju s Torcidom, zaustavili su me na semaforu..."

velj 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Tino Sven Sušić, najbolji igrač HNL-a 2016. godine, potpisao je za Sarajevo. Trenutačno se nalazi s novim klubom u Turskoj na pripremama uoči borbe za naslov BiH prvaka, gdje je dao intervju za SportSport.ba.

U toj se priči dotaknuo situacije u kojoj je, kako tvrdi, skoro završio u milanskom Interu. Na pitanje novinara je li bio na pragu potpisa za milanski klub, odnosno je li istina da je na kraju umjesto njega u Inter otišao Marcelo Brozović iz Dinama, rekao je:

"Je, stvarno je bilo realno. Ne žalim više, sve se događa s razlogom, tako da sam prešao preko toga i o tome više ne razmišljam. To je prošlost", objasnio je 27-godišnji veznjak.

U Sarajevu ga očekuje velika borba za naslov s gradskim rivalom Željezničarom, ali i s još tri kluba. Govorio je o pritiscima i jednoj neobičnoj situaciji koja mu se dogodila dok je igrao za Bile.

"Igrao sam u Splitu četiri godine, gdje je bio isti pritisak koji očekujem i u Sarajevu. Ovdje se uvijek očekuju pobjede i pritisak je ogroman, ali ja samo čekam da izađem na teren. Kada provedete četiri godine u Hajduku, naviknete na pritisak. Torcida je zahtjevna. Uvijek imate neugodna iskustva s navijačima kada je loš rezultat u Splitu. Uvijek je bilo nezgodno ako ne dobijete u Splitu, posebno neku slabiju ekipu. Dešavalo mi se da me zaustave na semaforu. Jedne prilike vraćao sam se kasno navečer pred derbi s Rijekom, kada su mi iz auta do mene viknuli da spustim staklo. Ja sam se odlučio da stanem na gas, ali dva auta su krenula, jedan ispred i jedan iza mene i zaustavili su me. Iz auta izlazi čovjek od dva metra, ćelav, znaš ono sve... Torcida. 'Šta ti radiš ovdje u ova doba? Bježi kući!', kaže. Uh, jedva smo se dogovorili i otišao sam kući. Te stvari nisu čudne za Split", prenosi Index.

Dnevnik.ba