Article_Top_970x250

Tragedija u Bedekovčini: Utopila se dvojica maturanata

crna kronika

Tragedija u Bedekovčini: Utopila se dvojica maturanata

srp 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Policijska uprava krapinsko-zagorska dojavu o utapanju dobila je oko 15.35 sati.

Vatrogasci su u petak poslijepodne izvukli iz Bedekovčanskih jezeru dvojicu mladića iz Mihovljana. Hitna ih je reanimirala, no obojica su preminuli.

Mladići u dobi od 17 i 18 godina hitnom su prevezeni u bolnicu, nakon pružanja liječničke pomoći i reanimacije, no ipak su izgubili bitku za život, potvrdila je za portal Zagorje.com PU krapinsko-zagorska. Nakon podjele svjedodžbi u SŠ Krapina biciklima su se odvezli do bajera na osvježenje i druženje koje je kobno završilo.

Iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci Tomislav i Denis Novosel, Ivan Odak te kupač Vladimir Turk koji su uskočili u vodu, koja je bila duboka i mutna i pronašli utopljenike.

 "Dečki iz DVD-a Bedekovčina su stigli prvi i odmah su se svukli, vezali užetima i krenuli u pretragu jezera. Prvog su našli kroz 20 minuta od dojave, bio je u mulju. Odmah su počeli s reanimacijom skupa s Hitnom pomoći", ispričao je za 24sata Janko Buzjak, zamjenik načelnika Općine Bedekovčina koji je ujedno i vatrogasac i načelnik stožera Civilne zaštite.

Buzjak je rekao kako je prvi mladić reanimiran i odvezen u bolnicu, a da je drugi nađen nakon 10 minuta i dodaje: "Svi smo u šoku. Izražavam sućut obiteljima. Ovo je teško za sve nas. Nažalost, ova jezera gdje ljudi love ribu donijela su puno više tuge nego sreće". 

Svjedoci su istražiteljima ispričali da su se mladići odlučili okupali ondje gdje je kupanje zabranjeno. Treći prijatelj čuvao im je stvari na obali, a nakon 15 minuta čulo se zapomaganje jednog od mladića. Drugi mu je pokušao pomoći, no obojica su završila pod vodom. Policijska uprava krapinsko-zagorska dojavu o utapanju dobila je oko 15.35 sati.

Dnevnik.ba