Article_Top_970x250

Tužiteljstvo BiH: Trojica Crnogoraca sporazumno priznali krivnju i dobili 14 godina zatvora

krijumčari droge

Tužiteljstvo BiH: Trojica Crnogoraca sporazumno priznali krivnju i dobili 14 godina zatvora

lis 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

U predmetu za kazneno djelo neovlašteni promet opojnih droga, trojica optuženih su, u prisustvu odvjetnika, sporazumno priznali krivnju te u potpunosti priznali odgovornost za kaznena djela za koja ih tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Krivnju su priznali državljani Crne Gore - Đ. R. (1981.), V. S. (1996.) i T. M. (1980.), svi rođeni u Pljevljima.

Za optužene su predložene kazne sukladno njihovoj ulozi i odgovornošću u počinjenim kaznenim djelima i to za Đ. R. kazna zatvora u trajanju od šest godina, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM, te oduzumanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 6.000 eura, a za optuženog V. S. tri godine zatvora i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 350 eura, dok je za T. M. predložen zatvor od pet godina i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.000 eura.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a nakon prihvaćanja sporazuma, bit će odmah upućeni na izdržavanje kazne.

Protiv prvooptuženog V. B. (1986.) postupak se u ovom predmetu nastavlja.

Sporazumno priznanje odnosi se na predmet iz 2018. godine, kada je u mjestu Krupac u Istočnom Sarajevu, u noći 7./8. listopada, zaustavljen kamion crnogorskih registarskih oznaka, u kojem je otkrivena i zaplijenjena opojna droga marihuana-skunk u količini od oko 800 kilograma.

Zaplijenjena opojna droga će u zakonskom postupku, a nakon pravomoćnosti presude, biti uništena, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba