Article_Top_970x250

Tvrtka koja gradi autocestu kod Počitelja izgradila je bolnicu u Wuhanu za 10 dana

poddionica počitelj-zvirovići

Tvrtka koja gradi autocestu kod Počitelja izgradila je bolnicu u Wuhanu za 10 dana

velj 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Veleposlanik Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Ping obišao je u četvrtak zajedno s Udrugom “Bosansko-kinesko prijateljstvo” kineske radnike i menadžere na gradilištima na Koridoru Vc, poddionica Počitelj-Zvirovići, kako bi se upoznao s postignutim napretkom te uvjerio u zdravstveno stanje svih radnika.

Predsjednik Udruge “Bosansko-kinesko prijateljstvo” Faruk Borić kazao je kako će tvrtke koje izvode ove radove završiti projekt po najvišim mogućim standardima.

Foto: Fena

-Posjetili su dva gradilišta na kojima rade kineske tvrtke u BiH, a s nama su bili i predstavnici lokalnih vlasti predvođeni gradonačelnikom Grada Čapljine Smiljanom Vidićem što pokazuje vjeru u navedene tvrtke, kako će oni po najvišim mogućim standardima, kako profesionalnim tako i zdravstvenim, završiti projekte bez obzira na tešku situaciju u kojoj se Kina danas nalazi zbog postojeće situacije s koronavirusom – istaknuo je Borić.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić kazao je kako je izgradnja novih 11 kilometara autoceste na području Čapljine značajna za ovaj grad, Hercegovinu i cijelu državu.

Foto: Fena

-Za nas je posebno važno i iz tog razloga što je velik broj naše građevinske operative dobio posao na izgradnji ove dionice i svi naši smještajni kapaciteti su puni. Za neke dvije godine, kad sve ovo bude gotovo, Čapljina će uz Sarajevo biti grad koji će imati dva ulaza, odnosno dva izlaza s autoceste, a svakako da je to od velikog značaja za našu budućnost, prije svega na gospodarstvo i turizam – istaknuo je Vidić.

Veleposlanik NR Kine u BiH Ji Ping kazao je kako je ovo vrlo značajan projekt bilateralne suradnje.

-Moram naglasiti kako je kineska tvrtka State Construction, koja izvodi radove na ovom projektu, ujedno i glavni izvođač izgradnje bolnice u kineskom gradu Wuhanu, odnosno oni su izgradili tu bolnicu u roku od 10 dana, što potpuno pokazuje njihovu sposobnost i njihov duh. Iako su njihove obitelji u Kini, oni ulažu sve napore na radovima ovdje i vjerujem kako će završiti ovaj projekt po planu i u skladu s ugovorom – kazao je Ping.

Istaknuo je kako su svi kineski radnici u BiH su obavili samoizolaciju te da nema nikakvih problema što se tiče njihovog zdravstvenog stanja.

Foto: Fena

-Svi su rekli da su zadovoljni radom i životom ovdje, ali neki građani su malo više zabrinuti zbog epidemije koronavirusa i želim im poručiti da budu bez brige. Kineski narod je vrijedan i principijelan, mi imamo obveze prema sebi pa ako radnici ili menadžeri osjete da nešto nije u redu, oni će sigurno i dobrovoljno otići u izolaciju – naveo je Ping.

Dodao je kako trenutno u Kini borba protiv ovog virusa još nije okončana.

-Što se tiče koronavirusa u Kini, tamo su još uvijek najteži trenutci, ali ovi radnici i menadžeri odlučno su došli u BiH nastaviti navedeni projekt, što pokazuje njihovu iskrenost i vrijednost. Ono što oni nose nije virus, nego prijateljstvo – istaknuo je Ping.

Dnevnik.ba