Article_Top_970x250

U 'covid- bolnici' 22 pacijenta, 5 na respiratoru

SKB Mostar

U 'covid- bolnici' 22 pacijenta, 5 na respiratoru

tra 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

U protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) zabilježen je još jedan smrtni slučaj od posljedica covida-19. Radi se o 76-godišnjem svećeniku iz Međugorja koji je preminuo protekle večeri u "covid-bolnici" SKB-a Mostar, a koji je i ranije imao kronične bolesti.

U istom razdoblju u SKB-u Mostar na covid-19 testirano je 179 uzoraka, od kojih su u Hercegovačko-neretvanskoj županiji tri pozitivna, i to dva iz Mostara i jedan iz Čitluka, kazao je na redovnoj konferenciji za novinare glasnogovornik Vlade i Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović.

- U covid- bolnici se liječe 22 bolesnika, od kojih je 5 na respiratoru i izrazito teškog stanja, 12 pacijenata je na potpornoj terapiji kisika, dok su ostali bolesnici stabilno i bez pogoršanja - kazao je Pavlović.

Dodao je kako su županijski i općinski sanitarni inspektori u protekla 24 sata izdali 15 rješenja o samoizoliranju i izoliranju te da ih je do sada ukupno izdao 2643. 

Prema izvještaju županijskoga MUP-a, u istom razdoblju nije bilo kršenja rješenja o izoliranju i samoizoliranju, a zabilježeno je pet prekršitelja zabrane kretanja.

U HNŽ-u do sada je od posljedica covida-19 preminulo deset osoba. 

Dnevnik.ba