Article_Top_970x250

​U Mostaru održana edukacija za instruktore spasilaca na vodi

seuh

​U Mostaru održana edukacija za instruktore spasilaca na vodi

tra 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U sjedištu Sportsko-ekološke udruge Hercegovina (SEUH) u Mostaru u ponedjeljak je održan završni ciklus edukacije za instruktore spasilaca na vodi.

Polaznici edukacije bili su pripadnici SEUH-ove postrojbe za spašavanje na vodi i pod vodom, koja je, inače, angažirana i pri Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a, kao i pri Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara.

Edukacija je održana prema programu certificiranom od strane Agencije za školovanje i stručno usavršavanja kadrova Mostar Ministarstva sigurnosti BiH, za koju SEUH veže višegodišnja plodna suradnja, priopćeno je iz te ekološke udruge.

Ovom edukacijom, kako je navedeno, certificirani instruktori SEUH-a postaju jedino jezgro na širem području za obučavanje i certificiranje spasilaca na zatvorenim i otvorenim bazenima i kupalištima.

"Naime, implementiranje pravila sigurnosti na bazenima i kupalištima, koje uskoro stječe i svoje uporište u domaćoj zakonskoj regulativi, predviđa kontinuirano organiziranje i djelovanje spasilačke službe pri tim sportsko-rekreativnim strukturama, a njihova civilna edukacija na ovim prostorima za sada je moguća jedino u okviru SEUH-a", stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: