Article_Top_970x250

U petak Skupština Aluminija, bošnjački ministri protiv ponude izraelskog investitora

mostar

U petak Skupština Aluminija, bošnjački ministri protiv ponude izraelskog investitora

velj 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Danas je bio zadnji dan u kojem je Vlada Federacije BiH trebala odrediti tko će je predstavljati na Skupštini Aluminija u petak. U zadnji tren je održana hitna telefonska sjednica na kojoj je punomoć za ovaj posao dobila Amela Mikulić.

Ipak, kako doznaje Pogled.ba, i dalje je jako upitno hoće li Mikulić podržati ponudu kinesko - izraelskog investitora, odnosno, hoće li takav naputak dobiti iz Vlade FBiH. 

Bošnjačka strana i dalje se oštro protivi ideji da spomenuti investitor uđe u Aluminij, a navodno je sporno nekoliko veliki pitanja, od načina plaćanja električne energije do oslobađanja plaćanja određenih pristojbi.

-Uvjeti koji se navode u ugovoru nisu prihvatljivi bošnjačkim ministrima, tako da je i dalje neizvjesno što će se dogoditi u petak na sjednici Skupštine Aluminija. Očito kako nisu usuglašena određena pitanja i  nitko nije siguran mogu li se ona riješiti do petka - rekli su za Pogled.ba sugovornici iz Vlade Federacije BiH. 

Nedavno je Nadzorni odbor uz određene primjedbe podržao ugovor kinesko - izraelskog investitora, a očito je kako problemi u procesu i dalje postoje. Hoće li oni biti toliko veliki da se ponuda u konačnici definitivno odbije, ostaje da vidimo. 

Dnevnik.ba

Tagovi: