Article_Top_970x250

U prostoru Županijske bolnice u Livnu osposobit će se izolatorij

odlučeno na sjednici

U prostoru Županijske bolnice u Livnu osposobit će se izolatorij

tra 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na izvanrednoj sjednici u utorak donijela je Odluku o prihvaćanju prostora Županijske bolnice u Livnu kao mjestu izolacije i liječenja osoba zaraženih covidom-19 te financiranju osposobljavanja samog izolatorija.

Odlukom se prihvaća prostor Županijske bolnice "dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu na trećem katu kao mjesto za izolaciju i liječenje osoba oboljelih od zarazne bolesti covid-19, te se odobravaju građevinski radovi u navedenom objektu u svrhu osposobljavanja prostora za izolaciju i liječenje oboljelih od te zarazne bolesti.

 Razlozi za donošenje Odluke sadržani su u odredbama članka 22. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim je propisano da ako se pojavi epidemija pojedinih zaraznih bolesti u većem opsegu, izolacija i liječenje oboljelih može se obavljati i u drugim odgovarajućim objektima osposobljenim u tu svrhu.

 Adaptiranjem, odnosno osposobljavanjem navedenog prostora, Županija će dobiti trajne prostore za takve potrebe te neće biti daljnjih ulaganja, navodi u priopćenju Vlada HBŽ-a.

Dnevnik.ba