Article_Top_970x250

U Sarajevu uhićena dva automafijaša, pronađena i ukradena vozila

velika akcija

U Sarajevu uhićena dva automafijaša, pronađena i ukradena vozila

sij 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Klix.ba

U noći sa srijede na četvrtak pripadnici FUP-a u koordiniranim aktivnostima s kolegama iz MUP-a Kantona Sarajevo, HNŽ, ZDŽ i Srednjobosanskog realizirali su akciju u vezi s kaznenim djelima "Teška krađa" i "Pomaganje sudioniku nakon izvršenja kaznenog djela".

Po navedenom osnovu, na području općine Novi Grad Sarajevo identificirane su i uhićene dvije osobe koja se dovode u direktnu vezu izvršenja pomenutih kaznenih djela i to lica M.S. iz Zenice i S.S. s područja općine Sokolac, a koji su identificirani kao višestruki povratnici u izvršenju kaznenih djela iz oblasti autokriminala.

Također, na mjestu uhićenja su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to "Škoda Octavia" s područja Zenice i "VW Golf V" s područja Kaknja.

Uhićeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila "VW Golf VII" i "Škoda Octavia", čime su za sebe stekli enormnu protupravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Policijski službenici ove Uprave policije će u suradnji s navedenim Ministarstvima unutarnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila kao i osoba koja se mogu dovesti u blisku vezu izvršenja kaznenih djela iz oblasti auto-kriminala.

Uhićene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, prenosi Klix.

Dnevnik.ba