Article_Top_970x250

U ŽZH zabilježeno jedno kršenje samoizolacije, čekaju se rezultati 45 testova

stožer CZ ŽZH

U ŽZH zabilježeno jedno kršenje samoizolacije, čekaju se rezultati 45 testova

tra 09, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Tijekom srijede i četvrtka ujutro do 11:00 sati s područja ŽZH testirano je ukupno 45 osoba na koronavirus, a rezultati se još očekuju, potvrđeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, u samoizolaciji se u ovoj županiji nalazi 935 osoba što predstavlja pad od 11 osoba u odnosu na srijedu.

Najviše osoba u samoizolaciji nalazi se u Posušju (311), slijedi Široki Brijeg s 306, Ljubuški 188 te Grude sa 130 osoba u samoizolaciji.

Zabilježeno je jedno kršenje samoizolacije dok drugi prekršaji nisu zabilježeni u protekla 24 sata, informacije su iz Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH.

S obzirom da se nalazimo u Velikom tjednu i očekuju se pojačane gužve u trgovinama, apeliramo na sve trgovine da osiguraju poštivanje mjera Stožera kako bi spriječili daljnje širenje koronavirusa. U narednim danima će biti pojačana kontrola poštivanja mjera, navode iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

Podsjećamo, radno vrijeme trgovina je radnim danima do 18:00 sati, i subotom do 18:00 sati dok je nedjeljom zabranjen rad svih trgovinama osim pekarnica i ljekarni koje mogu raditi do 12:00 sati.

Iz Stožera CZ ŽZH napomenuli su na kraju izvještaja da je ponedjeljak, 13. travnja, neradni dan u ŽZH.

Dnevnik.ba