Article_Top_970x250

Uhićen muškarac koji je hodao sa automatskom puškom u Mostaru, nema veze s navijačima

tko širi lažne vijesti?

Uhićen muškarac koji je hodao sa automatskom puškom u Mostaru, nema veze s navijačima

kol 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Policijska patrola je 31. srpnja oko 16.15 sati u Ulici Alekse Šantića zatekla osobu čiji su inicijali I. F. sa automatskom puškom AK 47, rekao je Marić

Naoružani muškarac u centru Mostara sa videosnimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhićen je 31. jula i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio videosnimak na kojem se vidi kako jedan muškarac hoda kroz Stari grad u Mostaru sa automatskom puškom u ruci. Snimak je unio veliki nemir među građane Mostara, a brojni bošnjaki i srpski mediji su požurili optužiti hrvatske navijače Zrinjskog da su upravo oni nosili pušku kroz Stari grad.

Marić kaže da je policija utvrdila da je muškarac sa automatskom puškom snimljen 31. srpnja.

- Policijska patrola je 31. srpnja oko 16.15 sati u Ulici Alekse Šantića zatekla je osobu čiji su inicijali I. F. sa automatskom puškom AK 47. Ovo lice reklo je policiji da je pušku našao u Šantićevoj i da je htio prodati licu čiji su inicijali S. Ć. - rekao je Marić.

On navodi da je I. F. imao vidne povrede na sebi i da se vjerovatno sa S. Ć. potukao zbog cijene.

- Osobe su lišene slobode i predate Odjeljenju kriminalističke policije - dodao je Marić i dodao da nije riječ o navijačima.

Dnevnik.ba