Article_Top_970x250

Umjesto redovne bit će održana telefonska sjednica Vijeća ministara BiH

izvanredna sjednica

Umjesto redovne bit će održana telefonska sjednica Vijeća ministara BiH

lis 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas izvanrednu – telefonsku sjednicu, a o obimu i sadržaju predloženih materijala javnost će biti informirana putem saopćenja za javnost.

Redovna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je trebala biti održana danas, bit će prolongirana. Kako saznajemo, razlog za prolongiranje redovne sjednice tehničke je prirode.

Naime, brojni ministri zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u prilici doći na današnju sjednicu državne vlade, a riječ je o ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću, ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću, ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću i ministru financija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandi.

Na dnevnom redu redovne sjednice trebalo se naći nekoliko dokumenata o stanju u oblasti migracija koje je priredilo Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine. Ministarstvo financija i trezora pripremilo je i na razmatranje Vijeću ministara dostavilo Nacrt ugovora o zajmu (GrCF2 W2 - Projekt javnog prijevoza Sarajevo) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Inače, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine jedini je organ na nivou državnih institucija koji bez ikakvih blokada funkcionira od izbora 2018. godine, a što se ne može reći za Parlamentarnu skupštinu BiH i Predsjedništvo BiH.

Svako blokiranje rada državne vlade značilo bi apsolutni zastoj rada svih organa izvršne i zakonodavne vlasti na nivou države što bi se negativno odrazilo na život građana BiH,prenosi Klix.

Dnevnik.ba