Article_Top_970x250

Umro Miro Čilić, jedan od utemeljenja HDZ-a BiH u Brotnju i voditelj Majčina sela

iznenadna smrt

Umro Miro Čilić, jedan od utemeljenja HDZ-a BiH u Brotnju i voditelj Majčina sela

ožu 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Iznenada u svojoj 61. godini života jučer je preminuo Miro Čilić iz Međugorja.

Posljednji ispraćaj pokojnika će biti u srijedu 11. ožujka 2020. godine u 15 sati ispred mrtvačnice u Međugorju. Pokop će se obaviti u groblju Kovačica u Međugorju. Obitelj prima sućut jedan sat prije početka ispraćaja u mrtvačnici.

Od Čilića se od jučer opraštaju mnogi, a među njima, posljednji pozdrav kao bivšem nogometašu, uputili su i iz HNK Brotnjo iz Čitluka. Miro Čilić je rođen u 3. siječnja 1959. godine Međugorju.

Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu, Gimnaziju u Čitluku, a fakultet Prirodno matematičkih znanosti u Zagrebu. Iza sebe je ostavio obitelj, suprugu, dvije kćeri i dva sina, piše Brotnjo.info.  Početkom 90-ih godina prošloga stoljeća bio je sudionikom demokratskih promjena, a jedan je od utemeljenja HDZ-a BiH u Brotnju.

Članom Općinskog odbora i Predsjedništva Općinskog odbora ove stranke bio je u više mandata. Ostavio je traga na društveno političkom i poslovnom planu. Bio je prvi predstojnik Ureda obrane u novom demokratskom sustavu.

Tijekom Domovinskog rata voditeljem je Ureda skrbi Hrvatskih branitelja, potom je obavljao dužnost ravnatelja Kulturno informativnog centra Čitluk, a posljednjih godina bio je voditelj Majčina sela u Bijakovićima.

Za svoj rad u pripremi obrane, obrani Brotnja i skrbi Hrvatskih branitelja Miro je odlikovan spomenicom Domovinskog rata, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba