Article_Top_970x250

Ured za razmatranje žalbi odbacio žalbu na izbor kompanije za tiskanje glasačkih listića

sarajevo

Ured za razmatranje žalbi odbacio žalbu na izbor kompanije za tiskanje glasačkih listića

kol 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Pixabay

Ured za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine odbacio je žalbu na izbor kompanije koja će tiskati glasačke listiće za ovogodišnje lokalne izbore jer je ona izjavljena od neovlaštenog podnositelja, potvrdila je Feni predsjedateljica Ureda Željka Klobučar.

Kako je pojasnila, Ured je u najkraćem mogućem roku od četiri dana, nakon što je dostavljen dokaz o obveznoj uplati naknade za pokretanje žalbenog postupka u iznosi od oko 7.000 KM, riješio žalbu skupine ponuđača koju su izjavili na odluku ugovornog tijela Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabave usluga tiskanja i pakiranja glasačkih listića.

Ovakav zaključak donesen je jer žalbu izjavio punomoćnik kojem je punomoć dao samo jedan član skupine ponuđača, dodaje Klobučar, koji je lider u grupi, ali on za izjavljivanje žalbe nije imao punomoć ostalih članova te skupine ponuđača, što je u skladu s njihovim ugovorom.

Na sjednici je, dodaje, procesno riješena ta žalba i nije se ulazilo u meritum žalbe jer se za to nisu stekli uvjeti s obzirom na to da je izjavljena od neovlaštene osobe.

Tu procesnu pretpostavku je moglo utvrditi i Središnje izborno povjerenstvo roku od pet dana od primitka žalbe, što se dogodilo 28. srpnja, te donijeti isti zaključak kao i Ured. Oni su to propustili uraditi te smo je mi danas procesno riješili. Naš zaključak je konačan i ovršan i postupak se nastavlja – zaključila je Kobučar.

Podnositelj žalbe je skupina ponuđača, i to Atlantik iz Banje Luke te kompanije Igepa bh i Farma prom iz Sarajeva.

Prema okvirnom sporazumu, posao tiskanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s PDV-om, dodijeljen je firmi Unioninvestplastika Sarajevo.

Dnevnik.ba