Article_Top_970x250

Veleposlanica Uebber: Berlin se nada što skorijem formiranju vlasti u BiH

nastupni posjet

Veleposlanica Uebber: Berlin se nada što skorijem formiranju vlasti u BiH

ruj 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedavatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Tijekom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti. U nastavku razgovora je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji, prenosi Fena.

Tom prilikom, veleposlanica Uebber je kazala da službeni Berlin s interesiranjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije. Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Predsjedavatelj Izetbegović je istaknuo da je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine, te princip vladavine zakona.

Sugovornici su se složili da je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj, te da se nastavi njen reformski i europski put.

Veleposlanica Uebber je Izetbegoviću čestitala na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA - priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića, prenosi Ured za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba