Article_Top_970x250

Velika policijska akcija u Zenici: Pretresi na 21 lokaciji s ciljem pronalaska oružja i droge

"mreža 3"

Velika policijska akcija u Zenici: Pretresi na 21 lokaciji s ciljem pronalaska oružja i droge

ruj 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Policijski timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije rano jutros započeli su pretrese na 21 lokaciji kao nastavak akcije "Mreža".

Opsežna policijska akcija kodnog naziva "Mreža III", koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

"Aktivnosti u okviru akcije 'Mreža III' se poduzimaju u suradnji i pod nadzorom Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici. Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža I" i "Mreža II" koje su provedene u 2016. i 2017. godini i u okviru kojih je izvršeno desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz kaznenih djela koje su počinile osobe koje su bila meta operativnih akcija", priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

Više o detaljima i rezultatima same akcije bit će priopćeno po okončanju neslužbenih aktivnosti koje su još uvijek u tijeku.

Dnevnik.ba