Article_Top_970x250

(VIDEO) Kakva blamaža: Evo kako je SDP-ova kandidatkinja za ministricu kulture predstavila program Restart koalicije

Morana Foretić 

(VIDEO) Kakva blamaža: Evo kako je SDP-ova kandidatkinja za ministricu kulture predstavila program Restart koalicije

lip 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Predsjednica savjeta za kulturu, SDP-ov izbor za ministricu kulture,  Morana Foretić u petak je tijekom predstavljanja programa za kulturu i kreativne industrije Restart koalicije doživjela fijasko.

Na samom početku izlaganja novinarima rekla da je izrazito veseli što upravo ona predstavlja Restartov program za kulturu jer u njoj radi već 20 godina.

"Ja bih rekla da je kultura nešto kao vrt, nekakav vrt s tri četiri vrste cvjetića, a onda ima bilja koje se razvilo mimo svih mogućih pravaca. Naša kultura treba postati jedan užasno, užasno široki vrt i mislim da se ovaj program bavim svim problemima koji nas tište".

Međutim, ubrzo, kada je trebala pobliže predstaviti planove Restarta za kazalište, glazbu i ples, Foretić je doživjela fijasko, a prisutni su stekli dojam da ne zna o čemu priča.

Foretić je počela zamuckivati, a na trenutke je djelovala dezorijentirano, prenosi Direktno.hr.

"Kazalište, glazba i ples. Treba nam decentralizacija. U Hrvatskoj u svakom velikom gradu imamo kazalište, i trebamo, ovaj... trebamo se decen... da... da... da, argh...", rekla je.

Pokušao ju je spasiti bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Uskočio je te joj pokušao pomoći da se izrazi.

"Sad sam se zbunila", odgovorila je Foretić.

"Ajde jedna mala pauza", rekao je bivši hrvatski predsjendik.

"Ja sad imam napad panike pa sam se sva zbunila. Oprostite, sad ću se sabrat", odgovorila je Foretić, objasnivši zašto se mučila za govornicom. 

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

 

Dnevnik.ba