Article_Top_970x250

(VIDEO) Premijerka gostovala uživo kad je počeo potres: Dobro se drma...

novi zeland

(VIDEO) Premijerka gostovala uživo kad je počeo potres: Dobro se drma...

svibnja 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Prilično snažno potresanje ovdje.. možda vidite stvari kako se miču iza mene. Zgrada parlamenta se jako trese, rekla je premijerka Novog Zelanda i nastavila intervju.

Premijerka Novog Zelanda, Jacinda Ardern, nije bila uznemirena potresom koji je pogodio glavni grad Wellington u ponedjeljak dok je na televiziji davala intervju uživo te je smireno nastavila s programom. 

Ardern, koja je postala premijerka 2017. godine, uvelike je popularna na Novom Zelandu zbog svoga nošenja s nekoliko kriza: masovnom pucnjavom u Christchurchu prošle godine, vulkanskom erupcijom u prosincu i nedavnom pandemijom koronavirusa.

Wellington i okolno područje potresao je potres magnitude 5.8 s epicentrom od 30 kilometara sjeverozapadno od Levina, blizu glavnog grada, na dubini od 37 kilometara, prema Geonetu.

Ardern je uživo davala intervju u to vrijeme iz zgrade parlamenta.

"Imamo ovdje mali potres, Ryane...", rekla je domaćinu emisije Ryanu Bridgeu, dok su se zatresli ona, kamera i druge stvari oko nje.

"Prilično snažno potresanje ovdje.. možda vidite stvari kako se miču iza mene. Zgrada parlamenta se jako trese", rekla je.

Ardern je uvjerila domaćina da je na sigurnom i intervju se nastavio.

Video je uskoro postao viralan na društvenim mrežama.

Nije bilo štete i ozljeda, Ardern je potvrdila kasnije na konferenciji za medije, no trešnja koja je potrajala duže od 30 sekundi uzrokovala je paniku u Wellingtonu, dok su se ljudi u uredima i domovima sklanjali pod stolove, prenosi Hina.

Dnenvik.ba