Article_Top_970x250

(VIDEO) Velika akcija policije, uhićeno 16 osoba

bijeljina

(VIDEO) Velika akcija policije, uhićeno 16 osoba

svibnja 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Srna

U policijskoj akciji u Bijeljini uhićeno je 16 članova međunarodne kriminalne skupine, među kojima je 14 državljana BiH, državljanin Slovenije i državljanka Srbije, rekao je novinarima načelnik bijeljinske Policijske uprave Žarko Ćosić.

Inicijali osoba koje su uhićene sinoć u vikendici u semberskom naselju Suvo Polje su A. G, P. S, Ž. S, R. S, R. D, S. S, S.P, D. P, Z. Ć, V. K, S. M, M. T, E. H, Ž. V, državljani BiH, državljanin Slovenije A. B. i T. M. koja je državljanka Srbije.

Prilikom pretresa objekta, osoba i vozila koja koriste ove osobe pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića s 46 grama kokaina i devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra i jedan plinski pištolj, tri pancira i više od 20.000 KM u raznim valutama.

U tijeku su konzultacije s nadležnim tužiteljstvom, a uhićeni se dovode u vezu s kaznenim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i kaznenog djela navođenje na prostituciju.

Pretres je izvršen s ciljem sprječavanja kaznenih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga, oružja i prostitucije, a u vikendici je zatečeno 35 kriminogenih osoba, 26 muškaraca i devet žena.

Akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Bijeljina, u suradnji s Upravom za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, prema naredbi Osnovnog suda u Bijeljini i uz suglasnost Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini. 

Dnevnik.ba