Article_Top_970x250

(VIDEO) Voditelj na BHT1 televiziji Herceg-Bosnu nazvao takozvanom

nije im prvi put

(VIDEO) Voditelj na BHT1 televiziji Herceg-Bosnu nazvao takozvanom

stu 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Na BHT-u, javnom servisu građana BiH, u središnjoj informativnoj emisiji, voditelj Dnevnika na BHT-u Hrvatsku Republiku Herceg - Bosnu nazvao je "takozvanom". 

U prilogu emitiranom povodom 26. obljetnice rušenja Starog mosta u Mostaru, voditelj BHT-ovog Dnevnika, podsjetio je na pravomoćnu presudu Prliću i drugima pred Haškim tribunalom, Hrvatsku Republiku Herceg - Bosnu ocijenio "takozvanom". 

“Godišnjica je rušenja Starog mosta. Simbolično kao i svake godine, ovaj događaj obilježili su članovi Kluba skakača u vodu Mostari te koordinacijski tim profesora osnovnih i srednjih škola. Brojni Mostarci sjetili su se 9. novembra 1993. godine kada je granatama s položaja Hrvatskog vijeća obrane srušen ovaj simbol Mostara. Haški sud skinuo je odgovornost sa HVO-a u presudi iz 2017. godine kojom je za ratne zločine nad Bošnjacima, u okviru udruženog zločinačkog poduhvata, osuđeno političko i vojno rukovodstvo takozvane Herceg Bosne, predvođeno Jadrankom Prlićem, na ukupno 111 godina zatvora”, rekao je voditelj.

Najava priloga kreće na 5:24 minuti: 

Dnevnik.ba