Article_Top_970x250

(VIDEO) Zamalo tragedija: Vozač udario pješakinju u Zenici, kratko zastao i produžio dalje

pobjegao

(VIDEO) Zamalo tragedija: Vozač udario pješakinju u Zenici, kratko zastao i produžio dalje

stu 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Nesavjesni vozač Citroena C3 kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće

Na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića sinoć se desila prometna nesreća u kojoj je za dlaku izbjegnuta tragedija, a nakon što je nesavjesni vozač Citroena C3 udario djevojku na pješačkom prijelazu, kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće, piše Avaz.ba.

Na snimci nesreće  se vidi da su pješakinje uredno krenule prelaziti na pješačkom prijelazu kada je naišao Citroen i udario jednu od njih. Kratko se zaustavio, a potom hladno produžio dalje.

Nakon toga ozlijeđena pješakinja pozvala je policiju, koja je pokušavala pronaći sporni automobil.

Brojna javnost u Zenici zgrožena je ovim primjerom nesavjesnog vozača, ali i činjenicom da se na Bulevaru sve češće događaju nesreće u kojima su žrtve pješaci, dok nadležni ne poduzimaju ništa.

U studenom 2017. godine dogodila se najteža prometna nesreća kada je na pješačkom prijelazu povrijeđeno šest pješakinja. Osim ove, nemoguće je nabrojati i ostale nesreće u kojima su stradali pješaci upravo na spornom pješačkom prijelazu.

Ranije su postojale inicijative da se na ovoj dionici postave “ležeći policajci” ili pak stacionirani radar, međutim sve to ostalo je mrtvo slovo na papiru.

I dok pješaci stradaju, javnost ponovno apelira na nadležne da se “Bulevar smrti” dodatno osigura na svim kritičnim dionicama, jer se sve češće događaju ovakve nesreće.

Dnevnik.ba