Article_Top_970x250

Vijeće ministara BiH razmatrat će raspodjelu sredstava MMF-a

novi pokušaj

Vijeće ministara BiH razmatrat će raspodjelu sredstava MMF-a

lip 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Za danas je zakazana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izboru sudaca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine prethodno biranih od predsjednika Europskog suda za ljudska prava. 

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo financiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Ova točka naknadno je uvrštena u dnevni red na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH.

Razmatrat će se i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o formiranju Koordinacijskog tijela za migracije te Migracijski profil BiH za 2019. godinu.

Na dnevnom redu su i prijedlozi imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu te vršitelja dužnosti zastupnika Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pred Europskim sudom za ljudska prava.

Državni ministri razmatrat će i predloženu odluku o raspodjeli financijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih osoba za borbu protiv COVID-19 uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine, piše Avaz.

Dnevnik.ba