Article_Top_970x250

Virusna oboljenja napunila domove zdravlja u Hercegovini

Hercegovina

Virusna oboljenja napunila domove zdravlja u Hercegovini

ožu 15, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U domovima zdravlja u Hercegovini ovih dana osjetan je rast broja pacijenata. Žale se na različite tegobe, imaju povišenu temperaturu, jak kašalj ili se pak osjećaju nemoćno.

Liječnici umiruju situaciju i ističu da se ne događa ništa što se nije događalo i ranijih sezona. Naime, iz izrazito hladnog vremena ušli smo u toplije razdoblje, i to naglo, piše Večernji list.

Nažalost, organizam trpi jer se tijekom dana događaju odstupanja i od 15 Celzijevih stupnjeva, kada se bilježe jutarnje temperature od 2 do 5 stupnjeva, a poslijepodnevne od 15 do 20 stupnjeva. Ipak, meteorolozi javljaju da će s odmicanjem tjedna i jutarnje temperature blago rasti pa bi i za zdravlje ljudi to trebala biti dobra vijest, piše Grude online.

O većem broju intervencija zbog proljetnih prehlada i viroza govorila je i liječnica Ružica Mitić koja je istaknula da je ovakvo vrijeme, osim za prehlade, viroze i želučane tegobe, loše i za reumatičare, one koji imaju probleme s glavoboljom, vrtoglavicom, cirkulacijom. Istaklnula je da je najvažnije poboljšati imunitet.

Dnevnik.ba