Article_Top_970x250

Više nema dileme, Rakitić konačno zna gdje će igrati

KONAČNO JE PRELOMIO

Više nema dileme, Rakitić konačno zna gdje će igrati

pro 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Ivan Rakitić će nastaviti nositi dres Barcelone i na proljeće, piše ugledni španjolski list Marca.

Status Ivana Rakitića u Barceloni posljednjih nekoliko mjeseci nije bio bajan i uveliko se pisalo o tome da će napustiti Camp Nou, posebno jer interesa sa svih strana nije nedostajalo, piše Direktno.

Arsenal, Manchester United, Juventus, Milan samo su neki od klubova s kojima se Rakitić dovodio u vezu, ali ni u jedan od navedenih neće prijeći u siječanjskom prijelaznom roku.

Posljednje informacije iz Španjolske govore kako se Rakitić predomislio i odustao od ideje da promijeni sredinu. Uprkos interesu nekoliko velikana, odlučio je ostati u Barceloni barem do kraja ove sezone, a kao glavni razlog navodi se promjena u statusu koji uživa u posljednje vrijeme.

"U sve četiri utakmice koje je Rakitić odigrao kao prvotimac bio je bio izvrstan, što sugerira da je vratio status prvotimca. Zbog toga je odbio sve ponude koje je imao i posvetio se Barceloni", piše Marca.

U medijskim istupima Rakitić nikad nije skrivao da je sretan u Barceloni i da bi tu volio i ostati, a želja mu se, očito, ostvarila.

Dnevnik.ba