Article_Top_970x250

Vlada Federacije ipak nije prihvatila ponudu za Aluminij?!

kaos

Vlada Federacije ipak nije prihvatila ponudu za Aluminij?!

ožu 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U izjavi za BHT1 Džindić tvrdi da je vlada dobila korigiranu ponudu, nešto bolju od prethodne, ali da je i nju vratila na doradu.

Federalni ministar industrije, energetike i rudarstva Nermin Džindić ustvrdio je da do službenog prihvaćanja ponude za Aluminij još nije došlo, objavio je Žurnal.

Naime, u izjavi za BHT1 Džindić tvrdi da je vlada dobila korigiranu ponudu, nešto bolju od prethodne, ali da je i nju vratila na doradu.

Ono što piše u tom prijedlogu ugovora, ima tu puno stvari koje treba dodatno doraditi... Iznos kirije je simboličan i to sada nije ni glavni fokus interesiranja.

Fokus je na tome da se novo društvo Aluminij pokrene i da počne s radom, da obnovi proizvodnju i primi određeni broj radnika'', izjavio je Džindić, prenosi Žurnal.

Naime, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović za agenciju Fena rekao je kako Abraham Grupa definitivno iznajmljuje pogone Aluminija, s 200 radnika.

''Definirana je prosječna plaća i niz drugih stvari koje obvezuju obje strane, da se stabilizira ljevaonica u prve dvije godine i da se stvori energetski i svaki drugi okvir za pokretanje procesa proizvodnje u elektrolizi i anodama. Ovo je veliki trenutak da nakon svih silnih problema koje smo imali od sedmog mjeseca prošle godine, počinjemo i drugačije promišljati o pokretanju novog Aluminija, ali isključivo na tržišnim osnovama. To je i osnovna vrijednost ovog sporazuma'', obrazložio je Čović.

Žurnal podsjeća kako je informaciju za agenciju Hina potvrdila i federalna ministarica financija Jelka Miličević, najavljujući održavanje Skupštine Aluminija na kojoj će predstavnik Vlade Federacije BiH, koja ima najveći pojedinačni udjel u Aluminiju od 44 posto ''podržati davanje u najam izraelsko-kineskoj grupaciji''. ''Samo nekoliko sati potom, federalni ministar industrije, energetike i rudarstva Nermin Džindić ustvrdio je da do službenog prihvaćanja ponude još nije došlo!?'', objavio je Žurnal.

 Dnevnik.ba

Tagovi: