Article_Top_970x250

Vučić: Otvaramo tvornicu u Drvaru i zapošljavamo 100 ljudi

velika najava

Vučić: Otvaramo tvornicu u Drvaru i zapošljavamo 100 ljudi

ruj 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će, vrlo skoro, u idućim danima ili tjednima, u Drvaru, većinski srpskom gradu u Federaciji BiH, biti osnovan i napravljen jedan manji pogon domaće tvornice u državnom vlasništvu, u kojoj se očekuje mjesto za više od 100 zaposlenih.

“To je naša konkretna pomoć, stvari o kojima želimo razgovarati i način na koji želimo da ih rješavamo”, naglasio je Vučić na press konferenciji nakon sastanka sa političkim predstavnicima Srba iz RS.

Predsjednik Srbije je prenio novinarima kako se na sastanku razgovaralo o nastavku pružanja potpore Srpskoj, da je postignuta puna suglasnost svih i da će Srbija nastojati ekonomski pomoći koliko može i Republici Srpskoj, ali i Federaciji BiH, osobito tamo gdje živi srpski narod.

Vučić je kazao da, kako u Srbiji, tako i u RS, postoji spremnost za starteški dijalog s Bošnjacima, jer se samo kroz razgovor mogu rješavati problemi.

-Nama nikada nije smetalo kada je Šefik Džaferovioć dolazio u Rašku oblast ili Sandžak, iako su na tim skupovima njegovi domaćini govorili i o pravljenju specijalnog statusa za Sandžak, koji ne postoji u Ustavu kao posebna kategorija – istaknuo je Vučić.

Dnevnik.ba