Article_Top_970x250

Vučić u Drvaru: "Srbija je uz vas"

dva milijuna KM za drvar

Vučić u Drvaru: "Srbija je uz vas"

ruj 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dat ćemo još koliko bude potrebno, da se razvijate...Srbija je uz vas - najavio je on i također dodao da će biti donesena posebna odluka o investitorima koji žele da ulažu u Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar i Bosanski Petrovac.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas pomoć općini Drvar u iznosu od oko dva miliona KM za projekte od interesa za građane.

- Sretan sam što sam sa vama i što možemo da malo pomognemo. Danas smo prebacili dva milijuna maraka za Drvar - kazao je Vučić novinarima, nakon što je posjetio tu općinu zajedno s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prenosi Fena.

Kazao je i da je došao u tu lokalnu zajednicu kako bi ohrabrio njene stanovnike da ostanu na, kako je naveo, svojim ognjištima.

- Dat ćemo još koliko bude potrebno, da se razvijate...Srbija je uz vas - najavio je on i također dodao da će biti donesena posebna odluka o investitorima koji žele da ulažu u Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar i Bosanski Petrovac.

Nakon posjete dječjem vrtiću, Vučić i Dodik su se sastali i sa načelnicima općina Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, te pojedinim zastupnicima u parlamentu BiH i izaslanicima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sa srbijanskim predsjednikom u Drvaru borave i ministri obrane i financija Aleksandar Vulin i Siniša Mali, a prije Drvara su u Grahovu posjetili rodnu kuću Gavrila Principa te najavili da će u narednom periodu biti pronađen način za njeno dodatno uređenje.

Izaslanstvo Srbije prisustvovat će večeras u Drvaru akademiji nazvanoj „Dani sjećanja“, u spomen, kako je najavljeno, na sve srpske žrtve stradale u ratovima tijekom 20. vijeka.

Dnevnik.ba

Tagovi: