Article_Top_970x250

Zagreb se i noćas zatresao

podrhtavanje tla

Zagreb se i noćas zatresao

lip 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EMSC

Prije dva dana seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru.

Slabi potres osjetio se oko 1:27 sati na području Zagreba. Prema EMSC-u bio je jakosti 1,6 po Richteru. Seizmolog Krešimir Kuk kazao je da je potres bio jačine 1,8 po Richterovoj ljestvici. Epicentar potresa bio je malo dalje od Markuševca, prema Sljemenu, a slijedilo je i nekoliko nešto slabijih potresa, rekao je Kuk za Hrvatski radio.   

Zabrinuti građani ostavili su brojne komentare o svome iskustvu na EMSC-u.

"Čula se grmljavina odozdola", napisala je jedna osoba iz Gračana. "Dobro se čulo", napisao je netko s Črnomerca. "Tutnjava i zgrada cuknula jednom", napisala je osoba s Kvatrića." Kratak ali jak udarac me probudio", svjedočila je osoba također iz Gračana. "Neugodan zvuk u vibracija kroz kuću", napisao je zakođer jedan Zagrepčanin.

Podsjetimo, prije dva dana u 17 sati i 51 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru. 

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao više od 1000 puta. 

Dnevnik.ba

Tagovi: