Article_Top_970x250

Zavadlava prebacili iz Zagreba u Gospić, boje se za njegovu sigurnost?

uskoro optužnica

Zavadlava prebacili iz Zagreba u Gospić, boje se za njegovu sigurnost?

svibnja 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Patrik Maček(Pixsell)/24sata

Optužnica protiv osumnjičenog za trostruko ubojstvo, Filipa Zavadlava (25), trebala bi, prema najavama, biti podignuta sljedeći tjedan na sudu u Splitu. Ali on nije u splitskom zatvoru, što bi bilo logično...

Filip Zavadlav je ovaj tjedan dao iskaz putem videoveze iz Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS) u Zagrebu, dok je tužitelj bio u Splitu. Mladić se branio šutnjom, tako da nije iznio svoju verziju događaja niti što ga je nagnalo na strašan zločin - trostruko ubojstvo u središtu Splita. Kako se, po svemu sudeći, i psihički dovoljno oporavio, u Upravi za zatvorski sustav zaključili su da više nema potrebe da bude u BOLS-u, piše 24sata.hr.

Logično bi bilo da ga premjeste u splitski zatvor u Bilicama, jer se istraga vodi u Splitu. No u petak poslijepodne Zavadlava su prevezli u zatvor u Gospiću, vjerojatno zbog njegove sigurnosti.

U splitskom zatvoru nalaze se, naime, i neki prijatelji i poznanici ubijenih Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića, ali i osuđivani diler Jerko Malvasija, koji je, navodno, bio četvrti čovjek na Zavadlavu popisu za likvidaciju i na čija vrata je Zavadlav pokucao nakon što je iz kalašnjikova 11. siječnja u središtu Splita ubio tri mladića.

Malvasija tad nije bio doma pa se Zavadlav okrenuo i otišao. 

Dnevnik.ba

Tagovi: