Article_Top_970x250

Zavadlavu obožavateljice pišu pisma, on vježba i čeka ročište

trostruki ubojica u pritvoru

Zavadlavu obožavateljice pišu pisma, on vježba i čeka ročište

srp 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixsell/Facebook

U četvrtak, 30. srpnja, u Splitu će biti pripremno ročište Filipu Zavadlavu, koji je u siječnju ove godine u krvavom pohodu po Splitu ubio troje ljudi. On vježba u gospićkom zatvoru i razgovara s ocem...

Filip Zavadlav, optuženi za trostruko ubojstvo u Splitu u siječnju 2020., nalazi se u zatvoru u Gospiću gdje čeka pripremno ročište. Kako piše Jutarnji list, još uvijek nema stvarni dodir s realitetom. Mašta o tome da će se skoro vratiti na brod. Otac Ante ga posjećuje na 10 minuta, a on se raspituje gdje su mu poznanici iz Splita.

Jedna djevojka mu je u zatvor poslala pismo podrške i nekoliko svojih fotografija, među kojima i jednu u navijačkoj majici Hajduka. Neke od članica Facebook skupina 'Pravda za Filipa' i 'Otpor sustavu' posjetile su ga i u gospićkom zatvoru uz dozvolu suda. On je slao pisma i razglednice svojim prijateljima.

U zatvoru čita novine o svom slučaju i redovito vježba, pa je već dobio 10-ak kilograma mišića, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Zavadlava optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti da je 11. siječnja s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Prvu dvojicu je ubio dok su se nalazili na motoru u Šperunu, a trećeg, također na motoru, smaknuo je koju minutu kasnije u Varošu.

Uhićen je iste večeri nedaleko sjedišta policije te je odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gdje je utvrđeno da je u vrijeme izvršenja kaznenog djela bio bitno smanjeno ubrojiv.

- Svi sudionici u ovom postupku moraju biti fizički nazočni na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu, a to znači kako će  pravosudna policija prevesti Zavadlava iz zatvora u Gospiću na to ročište u Split - rekao je njegov odvjetnik Branko Šerić za Hinu.

Istaknuo je kako će ročište biti zatvoreno za medije, ali će izjave za novinare biti prije i poslije ročišta.

Na dan ročišta vjerojatno će biti posebne sigurnosne mjere na trasi od Gospića do Splita kojom će prolaziti pravosudni kombi sa Zavadlavom.

Dnevnik.ba

Tagovi: