Article_Top_970x250

Završen drugi stupanj Napretkovog tečaja crtanja i dizajna

mostar

Završen drugi stupanj Napretkovog tečaja crtanja i dizajna

pro 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Drugi stupanj Tečaja crtanja i dizajna pod nazivom „Projekt očuvanja i njegovanja kulturne baštine kroz edukacije i radionice crtanja i dizajna“, kojeg je besplatno za 20 polaznika organizirao HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar, uspješno je završen.

Tečaj crtnja i dizajna organiziran je u suradnji s Narodnom knjižnicom HNŽ-a te uz potporu Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Grada Mostara, prenosi Fena.

Voditelj tečaja Višeslav Lučić, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna, izjavio je kako sada slijedi uručenje certifikata polaznicima i izložba najboljih radova koja će biti upriličena 14. siječnja 2020. godine.

„Održavajući radionice crtanja i dizajna nastojali smo sudionike upoznati s djelima, kulturnim spomenicima i baštinom općenito, kao i s teoretskim dijelom umjetnosti, crtanja i dizajna, te im praktično pomoći to isto prenijeti na papir, razviti njihove kreativne sposobnosti, potaknuti ih na kreativno razmišljanje i kulturno ih educirati“, istaknuo je Lučić.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka uputio je još jednom riječi zahvale Gradu Mostaru te napose Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH i ministrici Zori Dujmović što su podržali ovaj Napretkov projekt, priopćeno je iz HKD Napredak - Glavne podružnice Mostar.

Dnevnik.ba

Tagovi: